Witaj gościu, Jeśli czytasz tę wiadomość to znaczy że nie jesteś zarejestrowany. Kliknij i zarejestruj się by w pełni korzystać z wszystkich funkcji naszego forum.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z Open-Gl
#11
(01.11.07, 00:35)Astromiłośnik link napisał(a): Nie działają oba sposoby  :-\

a masz taki sam komunikat przy próbie instalacji po zalogowaniu się na nowego użytkownika jakiego utworzyłeś (tego bez polskich znaków oraz spacji w nazwie) ?
Próbowałeś utworzyć katalog Stellarium w folderze "Moje dokumenty" tego nowego użytkownika ?
Klaatu Barada Nikto  !
Odpowiedz
#12
Nie przeinstalowałeś Stellarium albo nie uruchomiłeś go na nowym użytkowniku. Problem z Stelarium jest taki że nie ma polskich Liter i to właśnie "Mi?osz" powoduje wywrotke programu. Stellarium szuka katalogu o nazwie "Mi?osz" (który nie istnieje) zamiast "Miłosz" i tu tkwi Bug.
Jedynym rozwiązaniem jest instalacja i użytkowanie porgramu TYLKO na użytkowniku nie mającym w loginie polskich liter. Nie da sie go uruchomić nawet jeżeli wczesniej już działał na użytkowniku z literkami z ogonkiem. A więc jedyną droga jest stworzenie nowego usera o nazwie np. "Milosz" zainstalowanie na nim Stellarium i przełączanie się na niego za każdym razem gdy chcemy uruchomic planetarium. Miejmy nadzieje że naprawią tego Buga w następnej wersji.
Odpowiedz
#13
Dzięki Kurak za odpowiedź sprawa z loginem by pasowała, zmieniłem i dalej nie działa :-\

Acha i ciekawą żeczą jest, że chodzi u mnie Stellarium 2.8.2  Dalej siedzie i myśle....
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości