Mam nadzieje ze to co napisze nie zostanie odebrane jako "polska, bezinteresowna zawiść", ale cos mnie zastanawia.
Mianowicie FMO Spejzłocz zaznacza by nie zaznaczac planetoid poruszajacych sie "zwyczajnie", czyli wlasnie tak jak odkryty przez szanownego Kolege (jeszcze raz gratulacje!) kamulec (punktowy obraz na kazdej klatce animacji).
Zreszta na "FMO Identification Quiz PART II" jest animacja
http://fmo.lpl.arizona.edu/icons/FMO/TES...GES/Q4.gif, a obok niej komentarz takiej tresci:
The object in the center is a galaxy. There is an asteroid moving near the bottom left corner. However it is not trailing so we ask reviewers NOT to submit it.
Co oznacza, ze szanowny Kolega zaznaczyl planetoide, ktorej FMO w ogole nie powinna analizowac (!). (i z reguly tak robi)
Ja sam, majac prawie 2000 fotek za soba, zaznaczylem kilka "zwyczajnie poruszajacych sie" planetoid na poczatku swej zabawy z FMO Zpejsłocz i dostawalem takie odpowiedzi jak "candidate stationary" czy "too faint"... Tak wiec przestalem zaznaczac i jak widze zle zrobilem ;(
Zaiste dziwne - wysle do nich maila z zapytaniem o co chodzi.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze nie zostaly te slowa odebrane jako zawiść (ja tylko zazdroszcze

).Pozdrawiam z Krakowa