Witaj gościu, Jeśli czytasz tę wiadomość to znaczy że nie jesteś zarejestrowany. Kliknij i zarejestruj się by w pełni korzystać z wszystkich funkcji naszego forum.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MTO i Coolpix 990
#21
Fotki z Wianków Krakowskich 2003 z CP-4500 są pod: http://www.astrokrak.pl/Foty/wianki
przyjemnego oglądania fajerwerków ;D ;D ;D
Odpowiedz
#22
Jakiś dziwny link Janusz podałeś.
Ale wiadomo - kolorowe linki zawsze chodzą żle...
Tutaj działa:
http://www.astrokrak.pl/Foty/wianki/

BTW sztuczne ognie wypaśne, choć może troszkę prześwietlone? I niebo jakieś takie brązowe? ;D
Ciekawią Cię zdjęcia planet? Moja strona to planetarna astrofotografia, zapraszam do zwiedzania. A może wolałbyś dodać stronę do katalogu i zwiekszyć jej oglądalność? I wylęgarnia
Odpowiedz
#23
no właśnie Janusz z plików wynika że robiłeś w małej rozdzielczości (1024x768 ???) i ze sporą kompresją. Przyznam się szczerze, że odkąd używam aparatów cyfrowych (około 5 lat) na palcach jednaj ręki mógłbym policzyć kiedy robiłem z rozdzielczością inną niż maksymalną i prawie nigdy z kompresją większą niż 1/4. Wokół sztucznych ogni tworzą Ci się artefakty od zbyt silnej kompresji. Osobiści jestem zdania, że po to płacimy kase za aparat żeby wykorzystać go na maksa, a fotografowanie w małych rozdzielczościach uniemożliwia nam wykorzystanie danego zdjęcia do czegoś innego niż web. W fotografii bardzo często jest tak że mamy tylko jedną jedyna szanse na zrobienie ujęcia, albo że po zrobieniu danej fotki nie udaje nam się tego już nigdy powtórzyć (chyba że jest to rozłożony plan fotograficzny w studio). Nie żałujmy więc pikseli na nasze zdjęcia, zawsze możemy je jeszcze potem wykorzystać do innych celów !

Pozdrawiam !
UWAŻAJ ta jednostka wraz z bandą swoich koleżków podczas czytania tego postu może przejąć kontrolę nad twoim tosterem....  + www.astrofotografia.pl + http://astrofotografia.pl/wordpress/ +
Odpowiedz
#24
(23.06.03, 19:15)Togal link napisał(a):[quote author=Hamster link=board=5;threadid=844;start=0#msg13569 date=1056390542]
mam CP-4300

No to może z CP4300 nie będzie tak żle.
A dla użytkowników CP4500 informacja, że MC-EU1 (a także Digisnap) ma problemy z zdjęciami w trybie Hi.
Jest jakiś bug w oryginalnym firmware CP-4500. Trzeba wgrać nowy firmware 1.2, aby to poprawić.
[/quote]

Dostałem właśnie wężyk/pilot do nikona i powiem parę słów o jego konstruktorach!! Co za skur... zajeb... nogi bym im z du... powyrywał !!! Kuta...y pie....ne !! Ufff, nie ulżyło :-((( :-X :'(

Powiem krótko, dupa zbita !!! Po podłączeniu do aparatu wysuwa się obiektyw ale wszystko zataz potem się wyłącza. Co za gówno !!! Bateria w pilocie jest ok. specjalnie pojechałem do sklepu żeby sprawdzić :-(( >Sad echhh i co teraz z tym zrobić, chyba trzeba będzie na allegro wystawić :-(( Popróbuję jeszcze coś pocudować ale raczej nic z tego. Może masz Togal jakiegoś pomysła ?? Może oprogramowanie trzeba uaktualnić w cyfraku albo co ?? I gdzie to zrobić. Spróbuję napisać coś do serwisu może coś się dowiem :-(( Dobrze że choć pierścienie mocujące aparat do okularów ze ScopeTronix są git.
Kielce    50° 52' 30'' , 20° 36' 50'' Celestron C102AZ, Zeiss - Jenoptem 7x50W, PZO 11x40
Odpowiedz
#25
spróbuj z tą aktualizacją softu !

pzdr !
UWAŻAJ ta jednostka wraz z bandą swoich koleżków podczas czytania tego postu może przejąć kontrolę nad twoim tosterem....  + www.astrofotografia.pl + http://astrofotografia.pl/wordpress/ +
Odpowiedz
#26
Papatek to fotki o przeznaczeniu netowo pamiątkowym bez większej wartości bo w głowie mam jeszcze widok tych wspaniałych fajerwerków a foty robiłem niejako przy okazji aby zobaczyc jak aparat zachowa sie w nocy przy bardzo kontrastowych obiektach o naprawdę wielkich rożnicvach luminancji.
Wyszedł z tej próby zwycięsko i antybloming działa w nim na medal o co się trochę jednak obawiałem.
Wkurzyła mnie za to inna rzecz a mianowicie po zrobieniu 15sek ekspozycji aparat następne 15s nagrywał darka i flata co uniemożliwiało szybką repetycję zdjęć i połowa zdjeć fajerwerków nie została zrobiona ale za to te z redukcją szumów wyszły O.K.
Na początku próbowałem automatyki ale nie zdało to egzaminu bo wszystkie barwy automat prześwietłał i musiałem ręcznie wymusić parametry przysłony i czułości a czas regulowałem spustem na oko Wink
Zdjęcie o większej rozdzielczości przedstawia dzienny Wawel trochę wcześniej i z innej sesji digital foto ale przy zupełnie nieciekawym oświetleniu niestety ;D ;D ;D
Odpowiedz
#27
(24.06.03, 18:41)papatki link napisał(a):spróbuj z tą aktualizacją softu !

pzdr !

Tak, ale czy to wina softu, ten model jest nowy i ma dopiero parę miesięcy :-(((
Kielce    50° 52' 30'' , 20° 36' 50'' Celestron C102AZ, Zeiss - Jenoptem 7x50W, PZO 11x40
Odpowiedz
#28

Sciagaj upgreade bo bug jest w sofcie o czym pisał mi już na priva Togal, ja kupuję innego pilota ale też ściągnę nowszą wersje softu z łatkami na ten pilotowy problem 8)
Odpowiedz
#29
(24.06.03, 21:10)Hamster link napisał(a):Tak, ale czy to wina softu, ten model jest nowy i ma dopiero parę miesięcy :-(((

Zobacz jaki masz firmware.
Wyłącz aparat i przytrzymując MENU włącz go. Zobacz czy masz V1.4 czy V1.5
Odpowiedz
#30
U mnie jest nawet wersja softu 1,1 :'( :'( :'(
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości