English French German Italian Dutch Spanish Portuguese Korean Chinese Simplified Japanese Greek Arabic Russian
03/09/2010 07:08 *
Aktualności:

Strona główna   Pomoc FAQ Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: AstroJaWil 8.62 - małe zmiany  (Przeczytany 2077 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Janusz_Wiland
Moderator
YaBB God

Poland Poland

ED80, MIKRON i AstroJaWil

« : 12/02/2007 16:16 »

Do pobrania ze strony www.astrocd.pl jest już nowa wersja AstroJaWila.
Ponieważ tylko trochę się zmieniło, więc numerek też nie zwiększył się istotnie, ale zmiany te będą widoczne.

1. Selenografia - poprawiłem celownik tak, aby nawet te najmniejsze kraterki były dobrze zaznaczone kursorem, który obecnie ma kształt kółka z krzyżem. Teraz mrówczą robotę Krzyśka Mroza będzie dobrze widać Smiley

2. Master Mind - doszła rubryka TOP 5, czyli na ekranie widocznych jest 5 najlepszych uzyskanych średnich. Także łatwiej teraz można będzie obstawiać kolory w poszczególnych kółkach. Poprawiłem obstawianie kolorów.Teraz jeszcze lepiej mi się obstawia i obmyśla strategię. Można także wejść "bezkarnie" do MasterMinda i wyjść, aż do pierwszego sprawdzenia obstawienia.

3. W HORYZONCIE, na prośbę, którą zgłosił grzel poprawiłem, to że w tabelce pozycje planety dla stałej wysokości Słońca pod horyzontem zapisują się od ustawionej daty, a nie następnego dnia.

HASŁO TAKIE SAMO JAK W WERSJI 8.6

Miłej zabawy.
Janusz

PS. pliki z kraterami Księżycowymi do Selenografii znajdują się w dodatkach do AstroJaWila na stronie www.astro-zone.pl
« Ostatnia zmiana: 12/02/2007 16:26 wysłane przez Janusz_Wiland » Zapisane

TN 122/630 MIKRON, ED80 SW
polecam mój darmowy program AstroJaWil
KRZYSZTOF_M.
YaBB God

Kocham astronomię - hmm... to prawda !!!

« Odpowiedz #1 : 13/02/2007 01:13 »

WITAM...

.....świetna robota Janusz..!!!...przy takim celowniku to już teraz nikt nie spudłuje celując w Księżyc.....można strzelać z telepa z zamkniętymi oczami a i tak się trafi.... Cheesy....a ja tylko dodam, że dalej sobie klikam kraterki w mapę no i teraz to jest mi je lepiej sprawdzać czy zostały dobrze naniesione...... Roll Eyes .....pozostałe zmiany też są OK!

P.S.
.....jak pobieracie pliki moon.txt ze strony Grzesia to zwracajcie uwagę na datę aktualizacji bo w tych plikach które już są na stronie mogą się jeszcze pojawiać zmiany.....ciągle coś tam mieszam w tej mapie bo chcę żeby miała wszystkie mapy pod sobą......i jeżeli ktoś już raz z niej skorzysta to już na pewno nie będzie szukał jakiejś innej..... Grin

POZDRAWIAM....!!!

KRZYSIEK .... !!!
Janusz_Wiland
Moderator
YaBB God

Poland Poland

ED80, MIKRON i AstroJaWil

« Odpowiedz #2 : 13/02/2007 09:31 »

Ponieważ lepsze jest wrogiem dobrego  Grin więc już od tej chwili można pobrać AstroJaWila wersja 8.62a. Zamiana do 8.62 jest tylko w grze Master Mind. Kto w nią nie chce grać, nie musi tej wersji ściągać. Ale teraz ta gra wreszcie dzaiała tak jak chciałem.  Hasło - to samo.

TN 122/630 MIKRON, ED80 SW
polecam mój darmowy program AstroJaWil
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!

Google odwiedził tę strone ostatnio 16/08/2010 21:36 Strona wygenerowana w 0.072 sekund z 24 zapytaniami.