|
Janusz_Wiland
|
 |
« : 15/09/2008 14:51 » |
|
W związku z tym, że już tylko kilku widokówek brakuje do ogólnej liczby 300 sztuk zapraszam użytkowników programu AstroJaWil do wzięcia udziału w losowaniu nagród Czwartego Konkursu. Losowanie to odbędzie się w budynku CAMK, przy ul. Bartyckiej 18 w dniu 21 września, podczas Dnia Otwartego o godz. 13:13 CWE. Zapraszam na Dzień Otwarty do CAMK, gdzie będzie czekało na Was wiele astronomicznych atrakcji jak zwykle każdego roku. Rozlosowane zostaną nagrody, do których obecnie należą: 1. Książka "Astronomia Ogólna" Przemysława Rybki - dar Romana Fangora 2. Zestaw oprogramowania astronomicznego - nagroda ufundowana przez www.astrocd.pl3. mały okaz meteorytu 4. zdjęcia astronomiczne mojego autorstwa z dedykacją (może jeszcze będą jakieś inne nagrody?) Ponadto, wśród wszystkich użytkowników programu, którzy zgłoszą się do mnie w CAMKU, 21 września podczas Dnia Otwartego, wezmą udział w dodatkowym losowaniu nagrody specjalnej, którą będzie zdjęcie Księżyca (również mojego autorstwa) o wymiarach ok 42x60 cm. Odbiór nagrody osobisty w CAMKu tuż po losowaniu. W tym dniu do godziny 13:13 należy podejść do mnie i wpisać się na listę drugiego losowania nagrody specjalnej z podaniem numeru widokówki oraz imienia i nazwiska. Losowanie tej nagrody specjalnej odbędzie się zaraz po zakonczeniu pierwszego losowania. Uwaga, jeśli jeszcze nie wysłałaś(-eś) do mnie widokówki, wystarczy w niedzielę 21 września przyjść do CAMKu z widokówką, z wypisanymi tam CZYTELNIE imieniem, nazwiskiem oraz adresem mailowym. Jeśli dostanę tę widokowkę do godz. 13:13, to weźmiesz udział w obydwu losowaniach. Znaczek pocztowy nie jest wymagany, gdyż dostanę tę widokowkę do rąk własnych. ZAPRASZAM. Przy okazji przypominam, że program AstroJaWil 10.4 można ściagnąć z serwera www.astrocd.pl z działu Download --> Astronomia ogólna: http://www.astrocd.pl/index.php?id=12&id2=&kat=2
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 15/09/2008 14:54 wysłane przez Janusz_Wiland »
|
|
TN 122/630 MIKRON, ED80 SW polecam mój darmowy program AstroJaWil 
|
|
|
|
KRZYSZTOF_M.
|
 |
« Odpowiedz #1 : 16/09/2008 00:22 » |
|
Calkiem ciekawa impreza sie szykuje no i nagrody super...  Szkoda, ze mieszkam daleko od Wa-wy nie przepuscilbym tego ciekawego spotkania no i oczywiscie wziecia udzialu w losowaniu tej duzej fotki Moona... zwlaszcz ze godzina jakas magiczna 13:13  p.s. ...nie macie tam jakiegos webcama w tym CAMKu zeby przeprowadzic transmisje LIVE z tego zjawiska  Czekam na relacje foto na twojej stronce Janusz.... tylko zrob ich duzo 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 16/09/2008 00:25 wysłane przez KRZYSZTOF_M. »
|
|
KRZYSIEK .... !!!
|
|
|
Marek Substyk
Jr. Member

Oprogramowanie i teleskopy astronomiczne
|
 |
« Odpowiedz #2 : 17/09/2008 19:37 » |
|
Zapowiada się niezła impreza  Stoisko AstroCD, PTMA i Delty Optical obok siebie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Janusz_Wiland
|
 |
« Odpowiedz #3 : 17/09/2008 20:29 » |
|
Myśle, że będzie ciasno, wesoło, a także sporo różnych atrakcji. Zobaczycie m.in. wydruki papierowe z AstroJaWila w formacie A4 i A3 Przeprowadzę dwa konkursy z nagrodami. Szczegóły poniżej : Taki tekst umieszczę na tablicy w CAMKu w dniu 21 września. http://www.astrojawil.astrocd.pl/foto9/konkurs4_ajw.pdfA to niektóre nagrody w tych konkursach :    Prócz tego do wygrania będą meteoryty, zdjęcia i książka "Astronomia ogólna" Eugeniusza Rybki. Zapraszam do przyjścia do CAMKu i zgłoszenia się do wzięcia udziału w konkursie o Nagrodę Specjalną. Obydwa konkursy wyłącznie dla użytkowników programu AstroJaWil. Podczas Dnia Otwartego przyjmuję widokówki z miejsca zamieszkania (może być bez znaczka pocztowego). Te osoby bedą mogły wziąć udzial w obydwu losowaniach. Z A P R A S Z A M
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 17/09/2008 22:05 wysłane przez Janusz_Wiland »
|
|
|
|
|
|
dziadek
|
 |
« Odpowiedz #4 : 17/09/2008 21:58 » |
|
Dobry wieczór..  czy w sobotę 20-go też jest poczta odbierana ? życzę emocji i zabawy, Dziadek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Janusz_Wiland
|
 |
« Odpowiedz #5 : 17/09/2008 22:03 » |
|
Dobry wieczór..  czy w sobotę 20-go też jest poczta odbierana ? życzę emocji i zabawy, Dziadek. Dziadku, jak wyślesz jutro priorytetem, to dojdzie nawet na piątek. A ściągnąłeś sobie AstroJaWila? (Najnowszą wersję)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dziadek
|
 |
« Odpowiedz #6 : 17/09/2008 22:11 » |
|
Witam nooooo .. więc wysłałem kilka dni temu pocztówkę z Opola, bo kolega mi wgrał na CD dla mnie wysłał pocztą i zainstalowalem Twój program, , podoba mi sie i jest użyteczny . Cho cho, Januszu nawet mam kilkuletni program Astrojawil 3.05, któory wysłałes do mnie. Pozdrawiam serdecznie , Dziadek. ps. konkurs raczej nieważny boo mam 10,2  . dla zasady wysłałem pocztówke za program co było napisane.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 17/09/2008 22:29 wysłane przez dziadek »
|
|
|
|
|
|
Janusz_Wiland
|
 |
« Odpowiedz #7 : 17/09/2008 22:30 » |
|
Witam nooooo .. więc wysłałem kilka dni temu pocztówkę z Opola, bo kolega mi wgrał na CD dla mnie wysłał pocztą i zainstalowalem Twój program, , podoba mi sie i jest użyteczny . Cho cho, Januszu nawet mam kilkuletni program Astrojawil 3.05, któory wysłałes do mnie.
Pozdrawiam serdecznie , Dziadek.
Dziadku jakbyś mi odesłał te wersję 3.05, to byłbym wdzięczny, przydałby mi się do muzeum programu. W zamian wyślę moje zdjęcie astro 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dziadek
|
 |
« Odpowiedz #8 : 17/09/2008 23:45 » |
|
okiej.. machniom..  wysle na Twój adres na 100% za v 10,xxx ostatnią  . okiej ? mam czas poczekam dłużej, Dziadek . ps. sprawdziłem, obwoluta Twoja z tekstem jest oryginalna z napisem róznym , opakowanie tez oryginalne , a wiec nadaje sie oryginał do muzeum , wyslę na Tój adres za kilka dni wróci do Ci  2. poczta przyjęłłla w sobotę z piorytetem "bąbekową" :versję 3.05 i pewnie jedzie do Ciebie Januszu Dziadek.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 20/09/2008 14:41 wysłane przez dziadek »
|
|
|
|
|
|
Janusz_Wiland
|
 |
« Odpowiedz #9 : 18/09/2008 06:30 » |
|
okiej.. machniom..  wysle na Twój adres na 100% za v 10,xxx ostatnią  . okiej ? mam czas poczekam dłużej, Dziadek . ps. sprawdziłem, obwoluta Twoja z tekstem jest oryginalna z napisem róznym , opakowanie tez oryginalne , a wiec nadaje sie oryginał do muzeum , wyslę na Tój adres za kilka dni wróci do Ci  W takim razie dziękuję Ci bardzo za to i juz teraz dopisuję Cię do listy użytkowników. Twój numer to 297. Wkrótce mailem wyślę Ci kod do programu, aby Ci nie wyskakiwało okienko rejestracyjne. W niedzielę weźmiesz udział w losowaniu nagród Czwartego Konkursu programu. Ściągnij sobie najnowszy instalator programu AstroJaWil 10.4a i zainstaluj te wersję. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KRZYSZTOF_M.
|
 |
« Odpowiedz #10 : 18/09/2008 19:43 » |
|
Z tej okazji, ze liczba Astrojawilowcow zbliza sie do 300 zrobilem mape miejsca zamieszkania (to na podstawie wyslanych widokowek) wszystkich uzytkownikow tego wspanialego programu  Jak widac przedstawia sie to dosc imponujaco, mamy ludziskow z calej Polski i nie tylko, miejsca za granica ze wzgledu na skale mapy nie weszly ale u mnie w kompie sa oczywiscie zaznaczone. Nie udalo sie zaznaczyc wszystkich miejscowosci, poniewaz jest kilka miejscowosci o tej samej nazwie w roznych rejonach PL, wiec ciezko zgadnac o jaka dokladnie chodzi  Jezeli ktos bedzie chcial uzupelnic swoj brakujacy znacznik na mapie to zapraszam do aktualnosci na koniec miesiaca, tam znajdzie sie dokladna lista brakujacych jeszcze nieoznaczonych miejsc Oczywiscie pod niektorymi znacznikami ukryte jest kilku uzytkownikow co widac ponizej na przykladzie Bialegostoku. Rekord pobila oczywiscie Warszawa, tam mamy najwiecej uzytkownikow AJW ale w i nnych wiekszych miastach jest rowniez po kilka osob. Przy okazji Janusz wydaje mi sie ze, jest kilka kartek podwojnych wyslanych od tych samych osob  . Mapka jest zrobiona programem AutoRoute i zapisana w pliku, jezeli ktos posiada taki program to plik dorzuce do aktu. na koniec miesiaca, bedzie mozna zobaczyc sobie jak to fajnie wyglada na swoim kompie  Ciesze sie, ze jest nas coraz wiecej....  
|
|
|
|
|
|
KRZYSIEK .... !!!
|
|
|
|
Janusz_Wiland
|
 |
« Odpowiedz #11 : 18/09/2008 20:05 » |
|
Przy okazji Janusz wydaje mi sie ze, jest kilka kartek podwojnych wyslanych od tych samych osob  . Zgadza się, już dawno to zauważyłem. Będzie to wkrótce rozwiązane. Niech się nie cieszą Ci, którzy myślą, że mają 2 x większą szansę na nagrodę w Konkursie. W programie losującym duble są wyeliminowane i maszyna losująca nie wylosuje ich drugiego numeru. Jakby to wygladało, jakby przez przypadek jeden użytkownik zdobył dwie nagrody w jednym losowaniu. Niektórym użytkownikom tak program się podoba, że dostałem od nich kilka widokówek. Ale wystarczy mi tylko jedna, tu chodzi tylko o symbol.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Janusz_Wiland
|
 |
« Odpowiedz #12 : 20/09/2008 12:06 » |
|
Trochę posiedziałem nad listą uzytkowników. Mam teraz porządek. Składam wielkie podziękowania dla użytkownika nr 69 Michała Grobelnego z Piotrkowa Trybunalskiego, który podjął się i wykonał wielką robotę wypisania ze wszystkich widokówek danych : miasto, imię i nazwisko i adres mailowy. Na szczęście nie słyszałem co mówił pod nosem na temat czytelności wpisów. Z tego powodu w tej liście mogą być jeszcze jakieś drobne błędy literowe. Po posortowaniu listy względem nazwisk, wyszło, że kilku użytkownikom program tak się podobał, że wysłali mi kilka razy widokówkę w różnych odstępach czasu. Tak więc bardzo dziekuję użytkownikom : Andrzej Kowal Grzegorz Hajncel Jarosław Gaszczyński Leszek Koziołek Marek Gajewski Ryszard Pastwa Władysław Gilosza dwie(trzy, cztery) widokówki i mają kilka numerów użytkownika AJW. Aby było sprawiedliwie, w losowaniu weźmie udział tylko Wasza jedna widokówka. Są też tacy, którzy przysłali mi kilka widokówek w jednym liście i mają tylko jeden numer. Np. Dariusz Żołnieruk (El Capitano) przysłał mi cały album widokówek znad morza. Przypominam, że wystarczy mi tylko jedna widokówka od Was. Każda następna wersja programu już nie wymaga dosyłania następnej widokówki. Hasło będzie to samo. Jeszcze raz zapraszam jutro w niedzielę do CAMK w Warszawie na Dzień Otwarty przy ul. Bartyckiej 18, gdzie o 13:13 odbędą się dwa losowania nagród. http://www.astrojawil.pl/foto9/konkurs4_ajw.pdf
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 20/09/2008 12:10 wysłane przez Janusz_Wiland »
|
|
|
|
|
|
Janusz_Wiland
|
 |
« Odpowiedz #13 : 20/09/2008 13:35 » |
|
Dziś w sobotę, na dobę przed Czwartym Konkursem, przeprowadzilem próbne losowanie nagród. Sprawdzałem maszyne losującą. Jutro wyniki mogą być np. takie :  Cały screen maszyny losujacej : http://www.astrojawil.astrocd.pl/foto9/proba_losowania.gif
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kornel T.
|
 |
« Odpowiedz #14 : 20/09/2008 14:42 » |
|
He he, ja bym się nie obraził, gdyby wyniki były takie, jak na obrazku zamieszczonym wyżej 
|
|
|
|
|
|
Optisan 76mm, Lornetka Nikon Action 8x40, Lornetka 7x50, Analog Zenit 122B, Cyfrowy Samsung Digimax S500 i oczy
|
|
|
|
Lukasz Wojtyniak
|
 |
« Odpowiedz #15 : 20/09/2008 15:12 » |
|
Ja chciałem zamknąć okno poprzez kliknięcie na screenie  Ja jednak bym prosił o inne losowanie To powodzenia jutro!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KRZYSZTOF_M.
|
 |
« Odpowiedz #16 : 21/09/2008 15:48 » |
|
Wyglada na to, ze impreza w CAMKu jest bardzo udana bo nikt nie ma czasu nawet kliknac krotkiej notki  Janusz obiecal obszerna relacje foto wiec trzeba spokojnie zaczekac. Ciekawe jak spisala sie maszyna losujaca  , mam nadzieje, ze nagrody jak zwykle trafia w dobre rece. Ja juz sie niecierpliwie i zaraz klikne chyba jakiegos SMSa do Janusza....  ____________________________ 21:30 Ja na swojej mapce szybko zlokalizowalem zwyciezcow, ale jak Janusz odnajdzie dokladne adresy to nie wiem. Nie wszedzie sa nawet maile hmmm.... Fajne konkursy i nagrody a niektorzy to chyba nawet nie wiedza ze wygrali  Gratuluje zwyciezca  
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 21/09/2008 21:44 wysłane przez KRZYSZTOF_M. »
|
|
KRZYSIEK .... !!!
|
|
|
|
Hermes
|
 |
« Odpowiedz #17 : 21/09/2008 18:21 » |
|
Witam, Wyglada na to, ze impreza w CAMKu jest bardzo udana bo nikt nie ma czasu nawet kliknac krotkiej notki  Janusz obiecal obszerna relacje foto wiec trzeba spokojnie zaczekac. Ciekawe jak spisala sie maszyna losujaca  , mam nadzieje, ze nagrody jak zwykle trafia w dobre rece. Ja juz sie niecierpliwie i zaraz klikne chyba jakiegos SMSa do Janusza....  Przed chwilą wróciłem z CAMKu... O przebiegu samego Dnia Otwartego będzie pewnie później dokładniejsza relacja. Nie mogliśmy wysłać żadnych informacji na Forum, bowiem w CAMKu jest przebudowa całej sieci komputerowej, a od kilka dni temu nie było na www... nic  - nawet strony głównej... Teraz jest, ale my w PTMA nie mieliśmy połączenia. Cierpliwości, wkrótce Janusz już z domu da jakieś informacje o losowaniu (a było ciekawe...  ) Hermes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Janusz_Wiland
|
 |
« Odpowiedz #18 : 21/09/2008 19:09 » |
|
Taaak, Losowanie IV Konkursu bylo przeprowadzone dokładnie o czasie i zostało wykonane o godz. 13:13:13. Oto wyniki :  Będę mial problemy w ustaleniu adresow do wysylki. To jest tak, jak się przysyła widokowki z nieczytelnymi danymi osobowymi. Następnie do konkursu o Nagrodę Specjalną przystąpili :  Widać tu na liście Tomasza Popajewskiego z Lublina, który przyjechał do CAMKu z widokówką z Lublina i tym samym spełnił warunek uczestnictwa w obu konkursach. Dostał koleny numer 298. Losowanie Nagrody Specjalnej dokonała Iwona Trzmielewska nasza jedyna "rodzynka" w tym gronie. Iwona wylosowała ... Tomasza Popajewskiego.  I tu wystąpił mały problem, Tomasz Popajewski nie stawił się na losowanie i nie można było mu uroczyście wręczyć nagrody. Nagrodę będzie musial sobie odebrać osobiście w CAMKu w dowolny poniedziałek. Nagrodę główną stanowiło zdjecie Księżyca 40x60 oraz ufundowane przez portal www.astrocd.pl zestaw oprogramowania astronomicznego. Ponieważ dysponowałem dwoma takimi dużymi zdjęciami, więc zarządziłem dogrywkę - dodatkowe losowanie, ale tym razem wśród obecnych. Ponownie Iwona losowała i wylosowała ...  Marku, gratuluję wygranej. Wkrótce wrzucę na stronkę zdjęcia i będzie widać jak przebiegało losowanie i wręczanie nagród. W tym miejscu pragnę gorąco podziekować sponsorom konkursu : Markowi Substykowi za ufundowanie 5 sztuk meteorytów, dwóch kompletów oprogramowania AstroCD oraz Romanowi Fangorowi za przekazanie na nagrodę książki Eugeniusza Rybki "Astronomia Ogólna". Wszystkie nagrody w głównym konkursie wyślę pocztą ( może Krzysztof Sawicki odbierze je w Warszawie). Procz tych loosowań odbył sie także konkusr dla dzieci, ktore grały w AstroJaWilowe kości. Nagrodę główna w tym konkursie puzzle "Mapa Nieba" wygrał Marceli Hejwowski. Zdjęcia wkrótce. A teraz zabieram się za zdjęcia.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 21/09/2008 19:11 wysłane przez Janusz_Wiland »
|
|
|
|
|
|
Lukasz Wojtyniak
|
 |
« Odpowiedz #19 : 21/09/2008 22:39 » |
|
Gratuluję wszystkim "nagrodowiczom"  Było blisko... ale się jednak nie udało  Janusz pewnie siedział z DCFem przed samym losowaniem  3,2,1... 13 sekunda!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Janusz_Wiland
|
 |
« Odpowiedz #20 : 21/09/2008 23:25 » |
|
Janusz pewnie siedział z DCFem przed samym losowaniem  3,2,1... 13 sekunda! W programie losujacym miałem podgląd czasu i udało się dokladnie trafić w te trzy trzynastki. Moi drodzy.  Tu jestem w centrum kącika AstroJaWil podczas Dnia Otwartego. Relacja z tej imprezy, jak i z losowań i konkursów jest już do obejrzenia na mojej sttronie. Zapraszam : http://www.astrojawil.pl/dzien_otw_2008_09_21.htm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|