Radek68
Moderator
YaBB God

..:: Uwolnić SONDĘ!!! ::..
|
 |
« Odpowiedz #275 : 25/08/2008 08:12 » |
|
Pewnie bardzo różnie, gdyż to przecież nie jest robota jednej osoby. W odcinku Czynnik Si cz.5 np. MPEG Layer-3, czyli zwykłe... mp3. W kilku innych jak sprawdziłem również, więc nie mam pojęcia czemu Ci się nie odtwarza. Jesli nadal bedziesz miał kłopoty zainstaluj Ffdshow , włącz w nim dekodowanie mp3 i powinno działać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kanarkusmaximus
|
 |
« Odpowiedz #277 : 30/08/2008 23:02 » |
|
Czyżby zwyczajnie wszystko zostało skasowane? Dobre!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tompyc
|
 |
« Odpowiedz #278 : 30/08/2008 23:49 » |
|
Dla draki założyłem tam nowy wątek. Moderator to sprawdzi. Mają tam moje konto (działa) z nazwiskiem Tomasz Pyć i loginem:tompyc oraz adresem: tompyc@tk.plNie sądzę, by tam mnie lubili.
|
|
|
|
|
|
Uwolnić "Sondę" - otworzyć archiwa TVP
|
|
|
Radek68
Moderator
YaBB God

|
 |
« Odpowiedz #279 : 31/08/2008 02:25 » |
|
Celowe działanie?
Cytat z tamtego forum: jstar napisał: 10. Na nowej stronie nie widzę linku do forum - czy to znaczy, że zostanie zlikwidowane na rzecz czegoś innego?
Mordon: Przewidzieliśmy opcję komentowania konkretnego materiału wideo - to powinno stać się miejscem/odniesieniem dyskusji.
Ale po co kasować? Nowego wątku tompyc'a też nie widzę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maxbit (Marcin)
|
 |
« Odpowiedz #280 : 04/09/2008 06:48 » |
|
Nic nie napuisze tylko tyle POLSKA br... lepiej nie pisać co mysle %@@##$#$#$!@!@!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radek68
Moderator
YaBB God

|
 |
« Odpowiedz #281 : 05/09/2008 20:58 » |
|
Jak widzę fatycznie tam chyba to wszystko wykasowali....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tompyc
|
 |
« Odpowiedz #282 : 23/09/2008 19:48 » |
|
Zajrzałem tam przed chwilą. Mojego wątku nie ma, a miał być po zatwierdzeniu przez moderatora. Ja się nie dziwię. Jestem mocno niewygodny dla TVP, więc grają w kulki i postanowili przemilczeć sprawę Sondy. Dyskusja na tamtym forum nie była wygodna dla iTVP.
|
|
|
|
|
|
Uwolnić "Sondę" - otworzyć archiwa TVP
|
|
|
|
Piotr
|
 |
« Odpowiedz #283 : 23/09/2008 19:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maxbit (Marcin)
|
 |
« Odpowiedz #284 : 08/10/2008 08:19 » |
|
Taka dygresja. Pamietam że gdzieś na początku lat 90 w TVP było coś w styli 40 lecie TVP (93r?) i w czasie tego był plebiscyt na najlepszy program TVP oczywiście wygrała SONDA. Do czego zmierzam wystąpili tam 1-2 osoby synowie ? Kurka i/lub Kamińskiego nie zapomnę też pytania czy chcieli by oni kontynować działa ... ? Odpowiedz była negatywna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bartholomew
|
 |
« Odpowiedz #285 : 09/10/2008 19:42 » |
|
Taka dygresja. Pamietam że gdzieś na początku lat 90 w TVP było coś w styli 40 lecie TVP (93r?) i w czasie tego był plebiscyt na najlepszy program TVP oczywiście wygrała SONDA. Do czego zmierzam wystąpili tam 1-2 osoby synowie ? Kurka i/lub Kamińskiego nie zapomnę też pytania czy chcieli by oni kontynować działa ... ? Odpowiedz była negatywna.
Pamiętam to. Zaraz po Ich śmierci był też zdaje się jakiś program, w którym wystąpił syn chyba Kurka (nie pamiętam dokładnie).
|
|
|
|
|
|
oko sowy słucha śniegu życie umyka
|
|
|
|
maxbit (Marcin)
|
 |
« Odpowiedz #286 : 09/10/2008 22:43 » |
|
hmmm ciekawe program ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bartholomew
|
 |
« Odpowiedz #287 : 10/10/2008 09:13 » |
|
hmmm ciekawe program ?
Może nie program, może jakaś migawka w związku z informacją o wypadku, ale coś mi się kołacze po głowie, że przy tej okazji widziałem syna któregoś z nich :/ Skleroza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maxbit (Marcin)
|
 |
« Odpowiedz #288 : 10/10/2008 11:37 » |
|
Może masz na myśli 40 lecie TVP on(i) tam na pewno wystąpli. Oczywiście o ewntualne wyjaśnienie poproszę Pana Tomasza jeśli zna tamat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HarrisonBergeron
Jr. Member

Poland
|
 |
« Odpowiedz #289 : 31/03/2009 14:15 » |
|
Fragmenty Sondy widać w dwunastym odcinku serii 07 Zgłoś Się, pt. Ścigany przez samego siebie. Prawdopodobnie jest to odcinek pt. Gra w kulki wyemitowany 28.05.1981r. Program zaprezentowany jest dosyć specyficznie, ponieważ czołówka pojawia się tutaj na zakończenie. Jak uda mi się zmusić virtualduba do współpracy z plikiem tego filmu (a coś się buntuje na razie) to rzeczoną scenę wrzucę wiadomo gdzie.
Własnie w najbliższą środe 16 lipca TVP 2 o god.15.30 wyemituje 12 odcinek serialu 07 zgłoś się.
Nagrałem sobie wtedy ten odcinek "07". Czołówka "Sondy" zapewne ładnie się komponowała reżyserowi na zakończenie sceny. Poza tym w kryminałach bardzo istotną rolę odgrywa czas w którym przedstawiane zdarzenia się dzieją. Taka czołówka znakomicie dodawała realizmu. Nie widziałem aby pojawił się gdzieś wspomniany fragment "07", pozwoliłem sobie więc wepchać go na ftp.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 27/08/2009 13:09 wysłane przez Piotr »
|
|
|
|
|
|
Alferek
|
 |
« Odpowiedz #290 : 31/03/2009 14:25 » |
|
Moja babcia miała identyczny telewizor czarno-biały Vela 202, na którym też Sondę czasem oglądałem w owych czasach.
|
|
|
|
|
|
teleskop TAŁ1 - Mizar
|
|
|
Radek68
Moderator
YaBB God

|
 |
« Odpowiedz #291 : 31/03/2009 22:55 » |
|
Ja SONDĘ oglądałem na dwóch telewizorach - AMETYŚCIE i na telewizorze UNITRA T50 05 Na obu była jednakowo FASCYNUJĄCA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Osfald
Newbie
Sonda albo nic
|
 |
« Odpowiedz #292 : 03/04/2009 18:59 » |
|
pamietam sonde na odbiorniku czarno-bialym Lazurit (o ile dobrze pamietam nazwe) - z pokretlem do zmiany kanalow wielkosci klamki umieszczonej na bocznej scianie obudowy (nota bene obudowa byla z litego drewna)  , nastepnie byl telewizor Neptun... prawde powiedziawszy chetnie obejrzalbym Sonde w TV nawet jesliby kazano mi ja ogladac w wersji czarno-bialej, na ekranie ponizej 20cali taka Sonde pamietam z dziecinstwa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radek68
Moderator
YaBB God

|
 |
« Odpowiedz #293 : 29/12/2009 22:20 » |
|
Czyżby zwyczajnie wszystko zostało skasowane? Dobre!
Oczywiście zostało.  Innymi słowy "Było sobie forum" A jak to było? Było sobie forum iTVP. Miało sie dobrze, pisało na nim tysiące osób. Jednym z najpopularniejszych wątków był... wątek o SONDZIE.  Zaczynała się tam walka o udostępnienie SONDY. Niestety, jak zwykle nic ona nie dała a i forum przepadło. Aby jednak uchować choć część tego, oto screen z tego tematu (po kliknieciu miniaturki załaduje się obrazek ze stroną) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maxbit (Marcin)
|
 |
« Odpowiedz #294 : 29/12/2009 22:41 » |
|
Kochana zasrana TVP I dlatego ode mnie nigdy nie zobaczą ani PLN za abonament dlaczego ? bo nie posiadam TV aby nie oglądać tej gównianej TV Bardzo przepraszam za bluzganie ale tak czasami trzeba....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kafar
Newbie
SONDA4u
|
 |
« Odpowiedz #295 : 04/01/2010 19:17 » |
|
@maxbit: Bardziej opłaca się emisja jakichś zakichanych seriali, "Sylwestrów z dwójką", tańczących (czyt. gibających się) na lodzie gwiazd. Po co komu "Sonda"?!...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
popmart
Jr. Member

http://lander.dunnbypaul.net//
|
 |
« Odpowiedz #296 : 05/01/2010 14:29 » |
|
Brak uregulowań prawnych... Myślę, że to ta zawieszona sprawa materiałów "obcych" wykorzystywanych w Sondzie. Niektóre udostępniono za free, ale jakaś część mogła być "zapożyczona". TVP za komuny robiła tak bardzo często. Najbardziej złodziejski program z tamtego okresu to Bliżej Świata. Kto pamięta, ten wie co stanowiło jego większość (fragmenty audycji tv satelitarnej). Tak na marginesie jestem ciekaw jaki byłby stosunek kosztów wynikających z tytułu uregulowania prawnego nagrań Sondy do kosztów produkcji Tańcujących na Lodzie i innych bzdetów z a-misyjnymi serialichami na czele. Nawet gdyby nie doszło do emisji, to publikacja (oryginalna!) na DVD byłaby wydarzeniem na miarę ostatnich dekad.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 05/01/2010 15:55 wysłane przez Radek68 »
|
|
|
|
|
|
Bartholomew
|
 |
« Odpowiedz #297 : 17/02/2010 13:18 » |
|
Mam dosyć nietypowe pytanie. Czy ktoś może wie o jakiejś aktywności red. Kamińskiego po za działalnością w Sondzie? Chodzi mi o to, że byłem nieco zaskoczony ostatnio (choć to żadna nowość), że nazwisko współautora Sondy znalazło się na tzw. "Liście Kisiela". LK była nieformalnym spisem osób, które według Stefana Kisielewskiego (bardzo z resztą przeze mnie, jako liberała ekonomicznego - cenionego) w sposób szczególny przysłużyły się do propagowania idei słusznie dziś już minionego systemu. Sam Kisielewski listę tą nazywał spisem kanalii. :/
Kamiński był ekonomistą, znał zapewne znakomicie realia PRLowskiej gospodarki centralnie sterowanej. Jako człowieka inteligentnego i nie zmuszanego w żaden sposób (raczej) do epatowania miłością do komunizmu, trudno mi sobie wyobrazić go w roli herolda sławiącego uroki PRLu :/ Zwłaszcza że kto jak kto, ale Sondziarze musieli dostrzegać kontrasty i minusy wynikające z kultywowania przyjaźni bratnich narodów, które nie potrafiły przysłonić plusów wyzierających ze wszelkich dokumentalnych materiałów zagranicznych używanych w programie.
Czy Kamiński publikował jakieś teksty? A może udzielał się w innych redakcjach? A może w samej Sondzie przemycał jakieś koszmarne idee? Czemu ktoś miałby wciągać go na listę "kanalii"? :[
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szuu
Jr. Member

:-)
|
 |
« Odpowiedz #298 : 17/02/2010 15:41 » |
|
może dotyczy to okresu sprzed prowadzenia "Sondy"? młody naiwny redaktor, telewizja, wyjazdy zagraniczne za dobre sprawowanie - to recepta na prawidłowe ukształtowanie tajnego lub nietajnego współpracownika. w tamtych czasach co druga znana osoba była na usługach Służby Bezpieczeństwa. ale tak jak mówisz, trudno wyobrazić sobie że tacy inteligentni ludzie mogli w to wierzyć na dłuższą metę, zwłaszcza porównując na codzień Zachód i PRL. w odcinkach "Sondy" które widziałem, nie zauważyłem żadnej propagandy. a podobno panowie ZK+AK mieli też w planach jakiś program edukacyjny o przedsiębiorczości i wolnym rynku(?). więc jeżeli był kanalią to musiało być wcześniej(?).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tom ash
Jr. Member

Poland
|
 |
« Odpowiedz #299 : 17/02/2010 16:10 » |
|
Nie jednemu psu Burek. Czy to mało w Polsce Zdzisławów Kamińskich? A, że jakiś wikipedysta podpiął owego Zdzisława Kamińskiego pod współautora Sondy to może być zwykła nadinterpretacja. Należy chyba zareagować, w celu zmiany tego linka (chyba, że znajdzie się źródło takiej identyfikacji). Osobiście gloryfikacji peerelu w Sondzie nie znalazłem (a jestem na takie sprawy całkiem wyczulon  ).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|