English French German Italian Dutch Spanish Portuguese Korean Chinese Simplified Japanese Greek Arabic Russian
12/03/2010 11:15 *
Aktualności:

Strona główna   Pomoc FAQ Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tapety Sondy  (Przeczytany 6360 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
aom (Ania)
Full Member

« : 09/02/2008 21:32 »

Zrobiłam 3 tapety na pulpit z Sondą.
Wielkość: 1024x768.
Do obejrzenia w GALERII.

Poniżej przykład pulpitu z tapetą nr 3:
« Ostatnia zmiana: 13/02/2008 12:45 wysłane przez Radek68 » Zapisane
Radek68
Moderator
YaBB God

..:: Uwolnić SONDĘ!!! ::..

« Odpowiedz #1 : 09/02/2008 22:13 »

Bardzo dobry pomysł i wykonanie.

Przydałaby się jescze większa rozdzielczość (ja np. używam 1360x1024) choć to w zasadzie zupełnie inne zagadnienie.
Inne dlatego, że po prostu brakuje materiałów źródłowych w dużej rozdzielczości.
Tę tapetę też przecież można przerobić (lub rozciągnąć) na 1600x1200 ale i tak jakości to nie poprawi. Z resztą i tak jest (najprawdopodobniej) zrobiona z klatki 512x384...

Gdyby tak móc uzyskać lepszą jakość...

Radek68
Moderator
YaBB God

« Odpowiedz #2 : 09/02/2008 22:21 »

Czy muszę dodawać, że już gości na moim pulpicie?

aom (Ania)
Full Member

« Odpowiedz #3 : 09/02/2008 22:30 »

No cóż, z większą rozdzielczością jest tak, jak mówisz. Jeśli ktoś z was mógłby sporządzić zrzut z ekranu wysokiej jakości, to byłoby super. Choć obecna wersja jest taka... nastrojowa... Jak w śnieżącym telewizorze Vela  Wink. O przepraszam, wtedy powinno być czarno-białe! Wink
Radek68
Moderator
YaBB God

« Odpowiedz #4 : 09/02/2008 23:03 »

O przepraszam, wtedy powinno być czarno-białe! Wink

No i jest takie jakie być powinno. Nie bez kozery M. Ostrowska śpiewała "szyby niebieskie od telewizorów"

Piotr
Full Member

Poland Poland

« Odpowiedz #5 : 10/02/2008 00:21 »

O przepraszam, wtedy powinno być czarno-białe! Wink

No nie przesadzajcie... dlaczego cz-b? W czasach Sondy, TV miała już 100 lat.
A początek TV kolorowej to 4 lutego 1939 roku - szkocki inżynier John Logie Baird nadał pierwszą w historii transmisję kolorowej telewizji.
W 1937 rozpoczęły się próby przekazu telewizyjnego w Polsce, a pierwszy program został wyemitowany 25 października 1952 roku o godz. 19:00.
Trzy miesiące później – 23 stycznia 1953 – zainicjowano regularną emisję programu polskiej telewizji.
Kolejne lata przyniosły pojawienie się telewizji satelitarnej (1962) i systemu PAL (1963)- obecnie dominującego standardu w Europie.
1971 rok to początek telewizji kolorowej w Polsce.

Jak widać Sonda narodziła się, kiedy TV kolorowa była już od 8 lat.

Ps. Byłem jeszcze bardzo mały, kiedy ojciec przywiózł nasz pierwszy odbiornik "Belweder" http://www.fonar.com.pl/audio/katalog/belweder.htm
(działał dość długo) który później został zastąpiony "neptunem" a później Rubinem - pierwszym odbiornikiem kolorowym. Tak więc Sondę oglądałem w kolorze Smiley zresztą, widzieliście jakiś odcinek czarno-biały?

Piotr
Radek68
Moderator
YaBB God

« Odpowiedz #6 : 10/02/2008 00:36 »

Ha.
Oczywiście telewizja kolorowa w Polsce istniała (tak jak piszesz) już przed SONDĄ. Z tym, że większość odbiorników w latach 70' i 80' to były odbiorniki cz-b.
I ja tak zapamiętałem SONDĘ.
Pamiętam - u mnie telewizja kolorowa pojawiła się z wraz z Neptunem 505 (Secam-PAL), ale roku dokładnie nie podam. Było to coś ok. 1987... Może 1986.
A wcześniej - Ametyst. Smiley

Solar
Jr. Member
**

Michał.F

« Odpowiedz #7 : 10/02/2008 17:03 »

Ja wszystko oglądałem w cz-b do 2001 roku   Grin bo stary neptun był bardziej niezawodny
od kolorowego grundica, który się co jakiś czas psuł.
Więc w XXI wiek wkroczyłem.... jak widać na czarno-biało  Cheesy

www.zsma.pl
http://jand.webd.pl/met/
Bresser 70/700 SkyLux; BPC5 8x30
aom (Ania)
Full Member

« Odpowiedz #8 : 10/02/2008 21:53 »

Nie no, mnie chodzi konkretnie o telewizor Vela, że był czarno-biały. I śnieżył. I w takim oglądałam Sondę dawno temu.  Wink
maxbit (Marcin)
Full Member

« Odpowiedz #9 : 11/02/2008 08:11 »

Ja tez Pamiętam TV B-W
JA w kolor weszlem z początkiem lat 90 Smiley
Tez sonde oglądałem B-W i jakos mi to nie przszeszkadzało zresztą ja wiem czy tel lat 80 były fajne pam,iętam te obrzydliwe kolory na Rubinach ( a nie wiele osób miało zachodznie marki polskie tez nie były w duzych ilosciach)
Osobiście nie podobaly mi się rubiny ani wyglądowo ani w zadnym innym sensie.
Pierwszy TV B_W był lampowy tam nie było problemu jak sie cos zepsuło no bo psuly sie błównie lampki Smiley wystarczało poszukać takiej uszkodzonej szybka wymiana i TV chulał ponownie w sumie tak fajnie bylo no bo z tyłu coś sie swieciło (mysle ze to magia lampy)
Pózniej był juz nowszy typ z tego co pamiętam nazwyał sie Cygnus (jakie kosmiczne nazwy - aby nie było ze nic w tematyce) ale nie X-1 (czarna dziura to to nie byla) ale sie to juz jak zespulo to były wieksze kłopoty.
Zresztą te TV maiły specyficzny sposób zasialnia tzw szerogwy na spadek napiecia, tj każdy blok byl piety wszereg z innym blokiem i na każdym bloku był spadek napiecia a zarazem jego zasilenie. Wszystko było fajnie gdzy było OK ale wystarczało ze jakiś blok robił zwarcie podnosiło sie napiecie na innych blokach i paliło sie prawie wszystko do puki któryś blok nie zrobił przerwy (przerwę robil na samym końcu ... bezpiecznik jak juz wszystko robiło zwarcie Smiley
Dopuki był na garancji było OK ale jak pózniej to tragedzia przychodził mily Pan i wymienial polowe TV.
I znowfu Smiley sory za brak tematyki

PS
Tapeta jest OK

sadol44
Jr. Member
**

GG : 3746334

« Odpowiedz #10 : 26/08/2009 16:50 »

Mam tapetkę, wrzuciłem sobie. jest bardzo fajna
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!

Google odwiedził tę strone ostatnio 11/03/2010 13:52 Strona wygenerowana w 0.081 sekund z 25 zapytaniami.